Dieuwke Kloppenburg

Dieuwke Kloppenburg – Trompet

Dieuwke KloppenburgDieuwke Kloppenburg speelt trompet sinds haar negende jaar. Vanwege haar brede muzikale interesse studeerde ze in verschillende richtingen aan de conservatoria van Groningen en Tilburg, te weten schoolmuziek, harmonie-orkestdirectie en trompet.

Sinds haar afstuderen speelt Dieuwke onder andere bij kindertheatervoorstellingen. Toen Dieuwke enkele jaren geleden verslingerd raakte aan de oude muziek besloot ze cornetto te studeren aan de muziekacademie in Antwerpen. Sindsdien is ze regelmatig te horen in barokensembles en werkt ze op freelancebasis als trompettist en zinkenist. Daarnaast is ze momenteel werkzaam als vakdocent muziek in het basisonderwijs en verzorgt ze groepslessen bij muziekschool Amsterdam. Ook heeft ze haar eigen lespraktijk en dirigeert ze verschillende koren en (harmonie-)orkesten. Dieuwke speelt sinds 2002 bij Cobla Amsterdam en heeft al verschillende tournees naar Catalonië meegemaakt.

Naast al het actieve musiceren schrijft ze lessen en achtergrondartikelen voor de Pyramide; een muziekpedagogisch vakblad.