Loes van den Hoven

Loes van den Hoven – Trompet

TrompetLoes van den Hoven (1987) begon op 9 jarige leeftijd met trompetlessen op de muziekschool in Amersfoort. Haar passie voor de klassieke muziek leerde ze kennen toen ze Ein Deutsches Requiem van Johannes Brahms uitvoerde met kamerorkest Flehite Sinfonietta. Met datzelfde orkest soleerde Loes als 15-jarige in het eerste deel van het Trompetconcert in Es van J.B.G. Neruda.

Van 2003 tot 2010 studeerde Loes in de vooropleiding en de Bachelor Trompet Klassiek aan het Conservatorium van Amsterdam bij Frits Damrow, voormalig solotrompettist van het Koninklijk Concertgebouworkest. Sinds haar studie speelt Loes op projectbasis in verschillende bezettingen. Zo heeft ze veel hedendaagse composities uitgevoerd, speelde ze enkele concerten met salsaband Zulemax, was ze te gast op solocornet bij brassband Amsterdam Brass en speelde ze in juli 2016 in het Wonderfeel Festival Orchestra. Verder geeft ze regelmatig concerten met de orkesten Philharmonia Amsterdam en Het Promenade Orkest, wiens projecten voornamelijk uit koorbegeleidingen bestaan. Loes speelt sinds 2015 bij Cobla Amsterdam.

Naast werkzaam te zijn als uitvoerend musicus geeft Loes muzieklessen en werkt ze op projectbasis als productieassistent en producent in de muzieksector. Meer informatie kunt u vinden op haar website www.loesvandenhoven.com.